tisdag 21 november 2023

Sven Andersson (M) raljerade med skämt om vår budget

Sven Andersson (M)

#Varberg 
Sven Andersson raljerande
i tidningen Hallands Nyheter om vårt och andra oppositionspartiers budgetförslag är inte förvånande alls. Hans inlägg kan du läsa här.

Den mest utsatta nämnden är ju socialnämnden och följdriktigt har den styrande alliansen satt den störste skämtaren som ordförande där.

För sett ur behovssynpunkt är alliansens ekonomiska politik ett sorglustigt skämt och givetvis kräver det att den störste skämtaren själv, tar hand om den nämnden.
   Då Alliansen skär ner verksamheterna och pressar personalen än mer, så blir det väl naturligt för dem att försöka håna 24:7´s budget som tillför de största tillskotten till undersköterskor, lärare, förskolan etc. Och detta utan att höja skatten, utan att belåna kommunen och utan att förstöra överskottsmålet.

Nyliberal privatiserings- och nedskärningspolitik, och enorm tillväxt av en ny parasitär byråkratklass, har lett fram till rena slakten av våra grundtryggheter i samhället.
   Det är detta som skämtaren Sven Andersson försvarar. Alliansens och byråkraternas handlingar följs upp att ett ny-orwellskt språk, där nedskärningar kallas utveckling eller omstrukturering.
   Där planeringen av borttagande av byråkraternas telefonnummer så man inte kan prata med dem längre, ja det kallar de högsta politikerna och tjänstemännen för ”utveckling av demokratin”.

Alliansen, och för all del även S och V, försvarar i grunden samma sjuka utveckling som i gamla Sovjet, där en orörbar nomenklatura levde gott på arbetande människors slit.

Den förre S-ledaren Håkan Juholt har gett den svenska nomenklaturan ett namn: Klägget.

Sven Andersson lär fortsätta att raljera och ”skämta”, och försvara klägget som lever gott på kärnverksamheternas bekostnad. Vi i 24:7 kommer att göra allt vi förmår för att organisera människorna till strid mot denna sjuka samhällsutveckling. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nytt

Klägget leker politik och skiter i vanligt folk

  En av mina facebookvänner skriver så här. Mycket bra beskrivet. Klyftorna mellan klägget och vanligt folk fortsätter att öka. ”Liberalerna...

mest lästa inlägg